KJØP OG SALG

Her finner du noen nyttige tips for kjøp og salg av RC bil utstyr!

Har DU noen gode tips mht kjøp og salg? Ta kontakt med oss!

Handle lokalt!
Butikkene i Norge har nå like gode priser som nettbutikker i utlandet. Tenk også på at du da heller ikke trenger å "hamstre" en haug med deler, stikk heller innom (eller bestill på nettbutikken) når du HAR ødelagt noe og trenger deler.

Kjøp kvalitet!
Det skal være byggesett, av kjent racing merke. Skaff deg også kvalitets RC verktøy, det gjør all mekking mye mer givende! God radio, servoer, regulator osv. Kvalitet koster! Men det lønner seg, både mht ytelse, varighet - og over tid blir det faktisk også billigere! Eksempler på gode merker for en servo er: Futaba, Sanwa, KO, Hitex, Savöx. Det kan være veldig fristende å kjøpe "kloner" som Turnigy, Hobbyking osv - da de oppgir like bra spesifikasjoner som de for de seriøse merkene - til en veldig mye lavere pris. Sannheten er at spesifikasjonene ikke holder mål, de tåler veldig lite, er ofte sloppy, feiler tidlig osv. Så det blir fort mye frustasjon (du får dårligere kontroll på bilen) og vel så dyrt i lengden. En dyr kvalitetsservo kan du bruke i mange år! Og all "innmat" kan godt tas med over i nytt chassis, se på det som en god investering. En god radio bør minimum ha disse egenskapene: Digitalt display, endepunktjustering (EPA), og eksponentialfunksjon (expo). Også her - gå for gode og kjente merker som Futaba, Sanwa, KO, Spektrum.

Forbrenningsmotor
Som nybegynner - gå for noe bra men så billig som mulig de første par sesongene. Det er helt bortkastet på deg å bruke mange tusen ekstra på en super duper håndmodifisert motor i starten. Gå for en grei & billig motor, med færre porter. Når du merker at du kan være med og kjempe i toppen kan du gå for det heftigste og dyreste.

Dekk
Av alt på en RC bil er dette det som "gjør aller mest" for deg. Så sørg alltid for å ha friske, gode dekk. Ikke spar deg til fant ved å kjøre på gamle, tørre, slitte dekk - det går veldig mye langsommere!

Ikke blakk deg på bling!
Det er vanvittig mye "options" å få kjøpt til RC racingbiler, men veldig mye av det gjør ikke stort mer enn å slanke lommeboka di. Bruk heller pengene på det som betyr noe. Og spør de erfarne før du kjøper oppgraderingsdeler.

Seriøst brukt utstyr

Skal du kjøre løp i en "seriøs" klasse, så sørg for å kjøpe noe som er kurant. Det enkleste og billigste vil være å kjøpe noe brukt (så komplett som mulig) fra en av "proffa". Da får du en særdeles godt vedlikeholdt bil, hvor alt er satt opp etter alle kunstens regler. De fleste aktive bytter ut bilen sin for hver sesong, så her et det et bra marked. Det beste stedet for å kjøpe eller selge brukt RACE utstyr finner du her: Kjøp og salg av brukte RC RACE Produkter (Facebook)

Tenk rekruttering
Lag gjerne et kjøp og salg miljø lokalt i din egen klubb, det være seg via oppslag, web, Facebook - men prøv å få solgt ditt racing utstyr til en som kan bli med og kjøre løp hos dere. Og gi da tydelig beskjed om at du er villig til å hjelpe vedkommende i gang, samt gi support videre når det er behov for det. Det er mye mer verdt enn om du selger det til en på FINN langt langt unna!

Når du har fått utstyret
Vær aldri redd for å spørre noen om hjelp! Man er gjerne litt opptatt selv når man mekker eller kjører, og får ikke alltid med seg at noen kan trenge bistand. Så gå bort og spør - i RC bil miljøet hjelper vi mer enn gjerne hverandre! Og be også gjerne en erfaren fører prøve ditt utstyr, det er en god indikasjon på om du har satt ting opp riktig.

Flere linker:

www.modellsalg.no - Gratis å annonsere, er en del av radiostyrt.no

FINN Torget - er nå blitt gratis, kanskje det letteste stedet å få solgt noe da du når veldig mange

www.rcmarked.no - var veldig mye brukt når det var gratis, er nå blitt betalingstjeneste

RC Utstyr - Kjøpe - Selge - Bytte (Facebook) - stor gruppe med over 8.000 medlemmer

ebay - verdens største "nettbutikk", finner du det ikke her finnes det antakelig ikke! Du kan også ha "faste søk" og få en epost om det skulle dukke opp på et senere tidspunkt. Spesielt godt egnet om du samler på vintage RC biler.

RC Shopping (trenger en oppdatering - noen som vil?)


Lykke til!